Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En Grim frispark för nykomlingen

Knappa minuten återstod när Alnös lagkapten André Grim dundrade in avgörandet på frispark i nykomlingen Matfors vänstra kryss.
Ett grymt avgörande för Matfors som hade ledningen både en och två gånger.
– Det var både glädje och en lättnadens suck, säger Alnös kapten.

Nykomlingen Matfors chockade tippade topplaget Alnö IF när Daniel Boström skickade in 1–0 i division IV-premiären. Matfors växte av målet och lyckades hålla ifrån Alnö under första halvleken.

– Vi försöker tajta till det och ha ett varierat spel, säger Matfors anfallare Jimmy Söderberg, som spelade fram Boström, om lagets spelidé.

Alnös lagkapten André Grim var inte lika belåten med första halvan av matchen.

– I första funkade det mesta, men vi behövde göra det lite fortare, säger mittbacken Grim som ändå var förvarnad om Matfors kapacitet:

– De har tränat före oss på Västhagen under försäsongen och de har haft bra intensitet på träningarna så vi borde ha varit förberedda.

Men i andra kom Alnö ut med mer tyngd och kom innanför Matfors defensiva linje.

– Vi klev på bättre i andra och så var det i fjol också då vi ofta var bättre i andra halvlek, säger Grim.

Kvitteringen kom också genom Marcus Vestin som petade in bollen från snäv vinkel i början av halvleken. Matfors backade hem mer efter målet, men stack upp i farliga kontringar. I en av dessa slog Jimmy Bergström till.

– Vi har varit väldigt effektiva på försäsongen så det känns som vi är farliga framåt när vi väl är där, säger målskytten.

Efter ytterligare en kvittering av Vestin såg det ut som att premiären gick mot delad poäng. Då fick Alnö ett riktigt bra frisparksläge strax utanför straffområdet när matchuret precis passerat 92 minuter.

– Jag kände direkt att den här tar jag, säger André Grim som dundrade in avgörandet:

– Den satt riktigt fint och i rätt läge. Det var både glädje och en lättnadens suck.

Medan det blev mer en besviken suck för nykomlingarna.

– Det var väldigt surt, men det är väl lite så att vara nykomling. Vi gör ändå en bra insats, vi var förtjänta av en poäng. En bra kämpainsats och vi jobbar efter vår plan, säger Jimmy Bergström.