Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En hängiven jägmästare har somnat in – minnesord över Per Lindén

Vår vän och arbetskamrat jägmästaren och skogstekniske chefen på SCA, Per Lindén, har lämnat oss.

Per avled i Sundsvall den 4 januari, 85 år gammal. Han sörjes närmast av hustrun Ulla och barnen Anders, Eva och Henrik.

Per blev jägmästare 1961 och tillbringade i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv på SCA. Han hade en viktig roll i skogsbrukets mekanisering under 1960- och -70-talen. Han bidrog som skogsteknisk chef till att utveckla en effektiv avverkningsorganisation med modern teknik och var en samlande kraft för företagets första teknikerkår.

Pers engagemang kom också till uttryck på andra områden. Han var en sammanhållande kraft för sina kurskamrater på Skogshögskolan och för Västernorrlands skogsveteraner. Per var jägare och idrottsman. Han var en kämpe i Vasaloppspåren och entusiasmerade också många kollegor att ge sig på de nio milen i dalaskogarna.

Per och Ulla reste mycket och tyckte om att möta av andra länder och kulturer. De tillbringade också mycket tid i stugan i Häggvik, som var en viktig samlingspunkt för hela familjen.

Per var en ambitiös och lojal medarbetare i SCA. Vi som hade förmånen att få arbeta med honom och ha honom som vän, saknar honom mycket.

Vännerna från SCA, Jerker Karlsson, Mats Sandgren, Olle Ekbladh och Rolf Johannesson