Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En harmonisk Britney är tillbaka på toppen

Britney Spears
Circus

Britney’s back! Bra precis ett år sedan senaste plattan, Blackout, kommer nu nya Circus och soundmässigt fortsätter Britney i ungefär samma riktning. Elektroniskt, klubbigt, snyggt och futuristiskt.

Däremot känns hon mer stabil som artist och som människa, på gott och ont. På Blackout kändes hon mörkare, mer desperat, nästan på randen till nervsammanbrott, vilket också gav det albumet en stämning av oberäknelighet och opposition, en explosiv och okontrollerbar sexighet.

På Circus är livssituationen uppenbart en annan, mer harmonisk, mer positiv. Framgångarna med Blackout gav henne den bekräftelse hon behövde efter några kaotiska års frånvaro. Fortfarande sexig, men inte "with a vengeance", utan tillbaka "on top".

Singeln Womanizer är riktigt bra, kommande singeln Circus likaså. Out from under är den enda bra balladen hon gjort under karriären. Kill the lights är det närmaste hon någonsin kommit givna förebilden Madonna.

Överhuvudtaget är Circus ett stabilt och kvalitativt popalbum, men lite grann saknar jag den där extra spänningen av en kvinna på gränsen till nervsammanbrott. Storhet och vansinne går ju ofta hand i hand.