Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En lagspelare med höga ambitioner

Mikaela Bergström brinner för innebandy, kompisar och film. När hon nu fyller 18 år så hägrar körkortet mest.
– Det kommer att bli en stor frihet, säger hon.

Annons

Mikaela läser sitt andra år på Skvaderns gymnasieskola. Hon pendlar dit med bussen från Timrå varje dag för att läsa samhällsprogrammet med inriktning på beteendevetenskap.

– Jag har alltid tyckt om SO-ämnena och samhällsekonomi. Det är väldigt intressant, säger hon.

Målet inför framtiden är att plugga vidare, så studierna tar upp mycket tid. En möjlig karriär som Mikaela hoppas på är fastighetsmäklare.

– Då får man prata med många människor och verkligen marknadsföra bostäderna som ska säljas.

När Mikaela inte pluggar så umgås hon helst med kompisar, åker slalom eller spelar innebandy i Timrås damlag. Idrottsintresset är stort och intresset för innebandyn har hållit i sig i sju–åtta år.

– Jag började för att det var många kompisar som spelade då. Men jag gillar fortfarande innebandy. Man blir väldigt andfådd och det kräver mycket träning. Dessutom är det roligt med lagsport.

När Mikaela bara är hemma och tar det lugnt kollar hon gärna på film eller tv-serier. Just nu är "Pretty little liars" favoriten. Katten Hjalmar och chihuahuan Focus gör henne gärna sällskap.

Ett annat stort fritidsintresse är smink. Mikaela kollar på olika instruktionsfilmer på Youtube och följer flera Instagramkonton med tips och inspirationsbilder.

Om tio år hoppas Mikaela på att studierna har genererat ett bra jobb och att hon har ett stort fint hus att bo i. Hon tror att hon kommer att vara bosatt i Sverige, men längtar ut i världen och ser fram emot att kunna resa efter att ha tagit studenten.

– Jag vill resa till Australien, Hawaii och Dubai. Framför allt för att få uppleva ett varmare klimat, men även för att jag vill se hur människor lever där. Om det är stor skillnad gentemot Sverige, säger hon.

Det delmål på vägen mot att bli vuxen som ligger närmast till hands är att ta körkort. Att skaffa bil är inte aktuellt än så länge, men att kunna köra vid behov känns bra. Mikaela är inte helt säker på vilken bil hon helst skulle vilja äga.

– Kanske en stor Merca. Eller en Range Rover. En stor bil helt enkelt.