Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En logistikpark blir spiken i kistan

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Vår kommun har väl fått för sig att Sundsvall åter ska bli en hamnstad att räkna med. Att konkurrera med Göteborg och Helsingborg om godstrafiken är fruktansvärt sent påtänkt, vi har inte de godsmängder i omlopp som skulle motivera bygge av en logistikpark i Tunadal/Petersvik.

Vi har hamnutrymme som i dag gott och väl täcker det behov vi har, och tidigare hade i Sundsvalls hamn. Men se den delen avslutades med att Finlandsfärjorna slutade trafikera Bottenviken. Vår tidigare vackra hamnstad monterades ner, likt legoklossar försvann allt. Hamnverksamheten flyttades till Tunadal. All tidigare besökstrafik sjövägen dirigerades om till Tunadal, charterbåtar slutade ankomma till Sundsvall, för vilka turister vill komma till ett industriområde och därefter slussas med buss till stenstaden. Bron täppte till möjligheten för sjötrafik och fastigheter byggs på kajerna.

Stadens hjärta är borta. Sedan vill vår kommun ta av oss det Gröna hjärtat, Petersvik, för att anlägga logistikpark. För vilka behov? Sundsvall kommer i framtiden att se ut som ett jättestort industriområde. Från Kvissleby till Östrandsfabriken är det enbart industribyggnader (falnande verksamheter) nästan vägg i vägg – betong, asfalt, betong, asfalt. Ska då vår kommun envetet fortsätta sin vansinnessatsning på logistikpark i vårt sista kustnära grönområde så är väl sista spiken slagen i kistan. Till och med vår vackra Alnö kommer att tappa attraktionskraft.

larsgunn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel