Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En lugnare Rihanna

Barbados stora popfenomen Rihanna blev på kort tid, sedan genombrottet 2005 med debutsingel "Pon de replay", en av världens största och mest omtyckta och omskrivna kvinnliga artister.

Annons

Nu är Robyn Rihanna Fenty, som hon egentligen heter, tillbaka med sitt åttonde studioalbum, trots att hon bara är 27 år. Här snackar vi alltså om en hårt arbetande och produktiv artist, som förutom skiv- och singelsläpp även bland annat hunnit med världsturnéer och diverse skandaler (som exempelvis Chris Browns misshandel av henne år 2009).

Nya "Anti" är dock på flera punkter annorlunda än tidigare alster. De RiRi-anhängare som har förväntat sig hits av samma snitt som hennes tidigare enormt populära hitsinglar "Don't stop the music", "Umbrella" eller "Rude boy" kommer rimligtvis att bli besvikna. "Anti" är i stället mer tillbakalutad och har ett lugnare anslag än exempelvis succéalbumet "Loud" från 2010, men likväl känns soundet modernt och Rihanna sjunger imponerade bra på vissa av spåren. Och trots att Rihanna brukligt har ett gäng låtskrivare i ryggen och blandar friskt mellan musikstilarna, här ryms allt från soul och RnB, till dancehall och indie, känns skivan konsekvent och sammanhållen.

Sammantaget är intrycket gott, bortsett från att skivan saknar någon eller några låtar som riktigt skakar om lyssnaren. ”Consideration”, ”Kiss it better” och snygga "Love on the brain" kommer närmast.

Artist: Rihanna

Album: "Anti"

Genre: Soul & RnB

Bolag: Def Jam/Universal

Betyg: 3/5

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter