Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En mara för stor skara

Efter en lång tid av ovisshet stod det till sist klart att dansfesten Maran skulle flytta från Örnsköldsvik till Härnösand.
I helgen hålls det första evenemanget efter flytten - Vintermaran - och arrangörerna är positiva.
– Vi vill hela tiden växa och locka alltfler till våra danser, säger Lars-Erik Jonsson.

Annons

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Många känner nog till bakgrunden vid det här laget. Folkets Park i Örnsköldsvik, Marans hemvist under de senaste två åren, såldes i höstas, vilket i förlängningen resulterade i att Maran valde att flytta till Parkaden i Härnösand.

Brukligt anordnar arrangören Lars-Erik Jonsson en Maran-upplaga på vintern och en på tidiga hösten och i helgen hålls alltså Vintermaran.

– Det känns jäkligt bra inför helgen. Även om det var trist att lämna Örnsköldsvik finns det fördelar med att vara tillbaka på Parkanden i Härnösand, säger Jonsson.

Vintermaran innefattar sex band på två dagar och båda kvällarna hålls dansfesten mellan sju på kvällen och tre på natten.

– Det är ett mastodontevenemang. Ibland kan varken publiken eller banden få nog och håller på fram till emot fyra på natten, berättar Jonsson.

Uppställningen med Date, Expanders och Jannez på fredag, och Blender, Highlights och Mannerz på lördag, är Lars-Erik Jonsson nöjd över.

– En stark uppställning, med både spännande och stabila band. Ambitionen är alltid att krydda ett stabilt startfält med några uppstickare. Exempelvis är ju Highlights och Blender välkända och etablerade band, medan Mannerz och Date gör nysatsningar och är på gång.

Läs även: Här är orkestrarna på helgens dansbandsfest

Lars-Erik Jonsson har generellt stora förhoppningar på Maran och dess framtid i Härnösand.

– Vi har haft ökade publiksiffror och vill hela tiden växa successivt. Senast vi var på Parkaden för två år sedan hade vi 750 personer per kväll och jag utgår från att det blir fler denna helg. Då skulle jag vara nöjd.

Läs även:

Thor Görans kör vidare med ny skiva och många minnen i bagaget

Claes Lövgrens i Sollefteå

Martinez 35-årsjubilerar på anrikt danspalats