Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En minister på verkstadsgolvet

En minister i den socialdemokratiska regeringen besökte Sundsvall på fredagen. Det handlar om socialförsäkringsminister Annika Strandhäll som gjorde sitt andra officiella besök i Sundsvall sedan hon tillträdde i höstas.

Annons

40-åriga Annika Strandhäll (s) från Göteborg är Sveriges senaste socialförsäkringsminister. Eller socialminister som det tidigare hette.

På fredagen tillbringade hon förmiddagen i Sundsvall. Det var andra gången som den förra SKTF-ordföranden gästade Sundsvall i sin nya roll som statsråd. I våras besökte hon Skönsmohuset.

– Jag försöker hinna med många besök på företag och arbetsplatser. Jag letar bra exempel på hur det går att jobba för att få de anställda att må bättre och därmed minska sjuktalen, säger Annika Strandhäll.

Socialförsäkringsministern valde att besöka Sundsvall Elnät i Skönsberg för att ta del av det hälsoarbete som pågår på den arbetsplatsen. Det är ett hälsoarbete som uppmärksammats för att det fungerar bra.

Annika Strandhäll fick en timmes genomgång av hur hälsoarbetet fungerar. Hon fick en rundvandring och såg ut att trivas bra på verkstadsgolvet.

– Det var ett givande besök och det gav bra uppslag på hur man med små kostnader kan skapa högre trivsel på arbetsplatsen, förklarar Annika Strandhäll.

Efter besöket i Sundsvall gick färden till Ångermanland för liknande arbetsplatsbesök i Bjärtrå och Väja på eftermiddagen.

Annika Strandhäll passade även på att träffa partikamrater i samband med en lunch på Hornöberget.