Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En naturmänniska har somnat in – minnesord över Tord Backlund

Tord Backlund från Sundsvall har avlidit.

Tord var mycket hemkär och kom att bli hembygden trogen livet ut.

Han älskade skog och natur och visade gång på gång vilken kunnig naturmänniska han var. Naturliv och framför allt jakt ägnades en stor del av hans tid.

Där trivdes han som bäst. Men vi, maka och barn, kunde alltid känna att han hade en stor omsorg om familjen. Han ville att det skulle vara ett hem där alla kunde känna sig välkomna.

Tord hade ofta en god portion humor i bakfickan och hans positiva sätt får oss att undra över om det var han som myntade uttrycket – "Jajamän!" – något han ofta sade.

Han ville alltid ha många människor omkring sig och det vittnar också det generösa hemmet om där frun Kerstin ordnade med fina middagar där mat och kakfat fanns väl tilltaget och alltid välsmakande.

Han värdesatte sitt arbete högt som Arbetsområdeschef inom SCA, där ödmjukhet, medmänsklighet och rättrådighet var en ledstjärna i hans ledarskap. Han satte också en heder i fysiskt arbete.

Vid sidan av sitt ordinarie arbete hade han flera betydelsefulla förtroendeuppdrag, bland annat som nämndeman i tingsrätten, kretsordförande i Indals-Lidens jaktvårdskrets och som jaktledare i mer än 50 år. Vi nära och kära har många glada och varma minnen efter Tord då han var en varm, kärleksfull och mycket omtänksam make och pappa.

Vila nu i ro och frid högt älskade och oerhört saknade make och pappa.

Dottern Saida