Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ny Brundin håller tätt i Sundsvall

Sundsvalls DFF missade tre poäng i toppmötet mot Gamla Upsala. Nyförvärvet Sophie Brundin hjälpte laget till en ny nolla – med pappa Michael på läktaren.
– Jag får höra att jag är lik pappa i spelsättet, säger hon efter 0–0-matchen.

SDFF fortsätter alltjämt vara defensivt starka. Fem mål är allt de släppt förbi sig den här säsongen, men dessvärre hade de stora problem med anfallen mot toppkollegan Gamla Upsala och matchen slutade 0–0.

Precis som mot Rimbo skapades en rad chanser, främst av anfallsduon Jenny Nordenberg och Angelica Lindholm Forssell samt högeryttern Emma Svärd. Till skillnad från då blev det inga mål denna gång.

– Det kändes som att vi skulle vinna då vi skapar mest chanser. Tyvärr fick vi inte in bollen fast vi gör en riktigt bra andra halvlek. De hade väl inga chanser alls, säger tränaren Kenneth Svensson.

Defensiven såg trygg ut med den nya mittbacken Sophie Brundin som gjorde sin andra match efter flytten från Alnö IF. 17-åringen har under sina två matcher inte upplevt något insläppt mål.

– Visst är man besviken att vi inte tar tre poäng. Vi skapar ändå hyfsat framåt och släpper inte till något bakåt. De är nog mer nöjda efter en poäng i dag, säger hon.

På läktaren satt pappa Michael Brundin och följde matchen.

– De är lite avvaktande och det är två lag med bra fart. Hon är back egentligen och målen var en liten bonus med tanke på hennes snabbhet. Jag var inte alls lika målfarlig utan höll mig på mittbacken, säger han.

Sophie Brundin hann med elva mål för Alnö IF i Division II innan flytten till SDFF.

– Jag har alltid varit mittback men de slängde upp mig som forward i några matcher när jag gjorde mål. Det är som mittback jag trivs bäst, säger hon.

Precis som pappa eller?

– Ja, precis. Jag får höra att jag är lik pappa i spelsättet och får ta det som en komplimang. Fast han kanske gjorde fler självmål än mål.

Blir du inte sugen att gå framåt i planen när ni inte gör mål?

– Jag tycker om att vara där uppe fast i Division II är det lite lättare att springa i från alla. När det är 0-0 vill man kliva upp, men jag tror jag gör ett bättre jobb här bak.

De fem insläppta målen på 14 matcher är klart bäst i serien.

– Vi har ett bra självförtroende i försvarsspelet och har släppt in få mål. Det är en trygghet att spela tillsammans i backlinjen, säger Sophie Brundin.