Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En öronöppnare

Almamia, (tisdag): Isabel Neib (med Robin East och Johan Selin)

Kvällens konsert är en öronöppnare på många vis. Sångerskan Isabel Neib, som också hörs i bandet Don’t Blame The Dog, har satt ihop en konsert där flera av hennes inspirationskällor får komma fram. Tillsammans med de eminenta kompmusikerna Robin East (piano) och Johan Selin (bas) framför Isabel Neib en spelning som drar dynamik, fingertoppskänsla och inlevelse till sin yttersta spets. Alltid med rösten i fokus – och vilken röst!

Jag blir ständigt lika golvad av hur Isabel Neib har klangen, tekniken och den särpräglade stämman som tveklöst kommer att höras i etern under lång tid framöver. Jag skulle vilja sträcka mig till att säga att hon är en av Sveriges bästa sångerskor, och att det bara är en tidsfråga innan det kommer att smälla ordentligt.

Publiken bjuds på både egenskrivet material och covers: Den äldre delen av publiken suckar förtjust till Himlen är oskyldigt blå medan undertecknad får gåshud in i hörselgångarna till soulballaden I can’t make you love me.

Frågan är inte om Isabel Neib kommer att slå igenom – det är hur och när. Jag hoppas bara att det blir på ett vis där så många som möjligt får chansen att höra henne.