Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En person till sjukhus efter olycka på E4 – bilist körde in i nedfallen informationsskylt

En person fördes till sjukhus efter att ha kört in i en stor informationsskylt som rasat över E4 i höjd med Skönviksbacken.

Läs också: Lotta Larsson vittnar om kaoset efter olyckan på E4: "Folk hade inget vett"

Larmet om olyckan kom in till SOS klockan 09.42 på fredagen.

En stor informationstavla hade då rasat över E4 och en bil hade kolliderat med den. Skylten låg över båda körfälten i södergående körfält.

– Det var en lastbil som kom körande i södergående riktning och något i lasten har slagit i skylten. I och med kollisionen så rasade skylten. En personbil körde då in i den, sa Tommy Lindgren, räddningsledare i ett initialt skede.

Polisen kunde senare bekräfta att det verkar som att olyckan gått till på det sätt som räddningsledaren förklarade. Ärendet kommer att utredas vidare av polis.

Personen i bilen fördes till sjukhus. Skadeläget är oklart.

– Det är olyckliga omständigheter. Det är någon form av påfrestning på stolparna som har gett vika. I nuläget är det upp till polisen att utreda. Vi har inga fler uppgifter i nuläget, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt polisen var det trafikstörningar på platsen men fordon kunde passera via den rastplats som ligger intill. Det pågick ett intensivt arbete med att röja upp på platsen för att kunna öppna körfälten igen.

Vid 11.30-tiden var skylten borta från vägen och blåljuspersonal började lämna platsen.

Enligt polisen vände vissa fordon i kön och körde mot färdriktningen – vilket är absolut förbjudet och förenat med stora risker för alla trafikanter.

Läs också: Lotta Larsson vittnar om kaoset efter olyckan på E4: "Folk hade inget vett"