Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En poäng för Selånger

/

Selånger kryssade mot Västerås i sexpoängsmatchen utan att göra mål.
Trots det var tränare Högman nöjd.
– Det viktigaste var att vi inte förlorade, säger han.

Annons

Inför matchen låg Selånger sist i Division I Norra på 13 inspelade poäng. Västerås å sin sida var parkerat som sista lag ovanför nedflyttningsstrecket på 17 poäng.

När domaren blåste för full tid var det två lag som lämnade planen utan att ha lyckats överlista motståndarens målvakt.

0–0 och en poäng vardera. Selånger klättrade därmed en placering i och med att Sandviken förlorade mot Täby.

– Det är klart att man önskade att vi hade vunnit, men det viktigaste var att vi inte förlorade och att Västerås inte drog iväg, säger Anders Högman.

Hemmalaget Selånger var det lag som öppnade starkast och hade direkt i inledningen av matchen ett par skapliga lägen.

Högermittfältaren Christoffer Nerkman tvingade Västeråsmålvakten Daniel Svensson till en svettig räddning i den tredje minuten med ett skott som var på väg att smita upp i ena krysset.

Samme Nerkman hade halvtimmen senare en nick från nära håll som dock landade i målvaktens famn.

– Vi hade ett par lägen som vi kanske skulle gjort mål på, konstaterar Högman.

I den andra halvleken var det bortalaget som kopplade greppet och hade inte mindre än två bollar i ribban. Gästerna hade dessutom ett friläge som Jonathan Johansson räddade.

Selånger var inte de heller ofarliga i den andra halvleken och både Oliver Widahl och Christoffer Milde brände varsitt friläge.

Annars präglades Selångers offensiv av slarv när den sista passningen eller dragningen skulle genomföras, vilket ledde till att Västerås ofta kunde kontra med full fart.

– Vi ger bort boll lite för ofta, det gör vi. Vi har ett antal lägen där sista passet inte kommer fram och det måste bli bättre, säger Högman

– Samtidigt så är vi inte ett så pass passningsorienterat lag. Västerås har bollskickliga spelare på varje position samtidigt som vi springer oss trötta vilket gör att misstagen kommer. Men vi får slåss på vårt sätt.

Känns det som två förlorade poäng eller en vunnen?

– Det är ändå lite glädjande med en poäng, så jag ser det nog mer som en vunnen än två förlorade. Det viktigaste var som sagt att vi inte förlorade.

Positivt för Selånger var att lagkaptenen Erik Löfgren kom till spel trots smärtor i foten.

– Han kände sig så pass bra att han kunde spela. Han fick en spruta foten under veckan och det är viktigt att vi får använda honom, säger Högman.

Annons