Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En poäng för Wildcats mot kvalserieledarna

Det blev en poäng i den sjätte kvalmatchen för Wildcats i Riksseriens kvalserie.
Laget ligger nu på en andraplats i kvalet.

I förra mötet för en vecka sedan förlorade Wildcats med klara 3–0 mot SDE HF. I returmötet var Sundsvallslaget närmare tre poäng, men drog det kortaste strået när matchen gick till förlängning. SDE HF ligger klart först i kvalserien med 20 poäng, men strax där bakom ruvar Wildcats på en andra plats.

I lördagens match blev det en pinne för laget, som nu har 11 poäng totalt.

Matchen gick till förlängning, efter att Danielle Stone kvitterat till 5–5 för Wildcats i den 53:e matchminuten. Hennes andra mål för matchen. Stone gjorde även en viktig reducering i den andra perioden till 2–3.

När matchen blåstes av hade lagen gjort fem mål vardera. Men när matchen gick till förlängning blev det helt mållöst. Det krävdes därför straffar för att avgöra vilket av laget som skulle ta den extra poängen.

Och även i straffarna var det otroligt jämt. Först krävdes till sex straffar vardera för lagen, utan att någon puck letade sig in i målet. Till slut fick Julie Zwarthoed in den avgörande straffen bakom Jonna Kågström i Wildcats mål.