Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En saknad vän har somnat in – minnesord över Lennart Norberg

Lennart Norberg, Sundsvall, har överraskande avlidit 82 år gammal.

Lennart var född i Flärke, Moliden utanför Örnsköldsvik. Närmast sörjande är döttrarna Lena Norberg, Sara Norberg och Marie Frey med sina familjer.

Med vissa vänner fungerar det på ett speciellt sätt. Det kan gå veckor och ibland månader utan kontakt. Men så träffas man eller talas vid i telefon och det är som om man nyss varit i kontakt med varandra. Det bara flyter på som om tidsluckan inte funnits. Så var det med Lennart. Inget krångel utan det bara ”rullade på” som vanligt. Nu är den tiden förbi och saknaden av Lennarts ”Hej, det är Lennart! Hur mår Lennart?” känns som en klump i magen.

Lennart hade många intressen men skogen, naturen och trädgården var det som präglade samvaron med Lennart. Vid många tillfällen var jag och min fru Gunilla, med Lennart och hans sambo, Eva Werner, ute i skogen för att plocka svamp eller bär. Lennarts förmåga att hitta de rätta ställena var alltid imponerande. Han måste ha haft en karta i sitt huvud. Lennart hade full koll på alla kantarellställen. En riktig skogsman var han.

Plötsligt kunde det hänga en full matkasse med kantareller på dörren när man kom hem. Vid samtal med döttrarna framgick det att det alltid fanns sylt, svamp och bär i hemmet. Inte förvånande!

Ett annat intresse Lennart hade var trav. Jag fick under en tid vara med när Lennart och hans bästa vän, Göran Forsberg, planerade spelet med travhästarna.

Det var spännande att lyssna på de två mycket väl pålästa herrarna när de diskuterade vilka hästar som skulle med på kupongen. Jag satt själv med några tänkta hästar som mer hörde hemma på stallbacken om jag förstod Lennart och Göran rätt.

Vi är många som kommer att sakna Lennart. Alltid på plats, rak i ryggen med redskapen redo för den gemensamma arbetsdagen i sommarstugeområdet.

Nu gäller det att bevara minnena av tiden med Lennart. Det känns tungt nu, men med tiden kommer det att bli ljusa och fina minnen av en kär vän.

Lennart skulle ha fyllt 83 år den 16 augusti i år.

Lennart Uggeldahl