Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En sjuhelsikes seger

Alnö fortsätter att vara obesegrade i damtvåan.
När Iggesund kom på besök låg man under tidigt men sedan vände det helt och hållet till hemmalagets favör.
– Nu siktar vi på att ta hem den här seriesegern, säger kapten Sophie Brundin.

Annons

Det såg tungt ut i inledningen för Alnö när Iggesund rullade in 0–1 efter 14 minuter. Men efter det tog laget från "Norrlands Hawaii" tag i matchen rejält och släppte knappt till en enda chans i resten av halvleken.

Åt andra hållet hade man däremot skapat tillräckligt med chanser för att gå till halvtidsvila med en stabil 3–1-ledning.

– Vi sa i halvtid att vi skulle fortsätta trilla boll och komma till mer avslut. Sedan gör vi tre mål de första tio minuterna i andra halvlek, säger Kristoffer Vestin.

Den som först höll sig framme var Sophie Brundin. Mittbacken lämnade pappa Michaels gamla position i halvtid för att vikariera som anfallare, vilket helt klart föll väl ut.

– Jag fick chansen att kliva upp som forward. Det är inget jag brukar spela men jag tycker om att springa mycket och göra mål. Det är inte varje dag man får göra det som mittback, säger Brundin som även bar kaptensbindeln dagen till ära.

Mål gjorde hon och tränare Vestin förklarar vad som låg bakom den taktiska förändringen.

– Dels har hon tjatat lite om att hon vill vara med däruppe, sen är hon en stark huvudspelare och boxspelare. Hon gör absolut inte bort sig, så det kan absolut vara ett alternativ även framöver.

Efter hennes nätrassel rullade det på till 7–1 innan Iggesund kunde göra ett tröstmål i matchens sista minut. Om det hade velat sig väl skulle Alnös slutsiffra lika gärna kunnat vara tvåsiffrig.

– Hade vi varit hundraprocentiga i avsluten hade vi gjort över tio, men vi är mycket nöjda med att göra sju mål mot det här laget. Det är en jättebra genomförd match med många olika målskyttar igen, det är en styrka vi har, säger Vestin.

Sju poäng har de röda nu samlat ihop på de tre inledande matcherna.

– Nu siktar vi på att ta hem den här seriesegern. Vi är på god väg, avslutar Sophie Brundin.