Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En skicklig tekniker har somnat in – minnesord över Lars Rehn

Förre Sundsvallsbon Lars Rehn har avlidit i en ålder av 82 år.

Min älskade Lars Rehn lämnade oss i en ålder av 82 år efter en tids sjukdom. Lars sörjs även av sönerna Kenneth och Magnus samt syskonen Åke och Elisabeth, alla med respektive familjer.

Lars föddes i Sörfors, utanför Umeå, där han växte upp med föräldrarna och 3 syskon. Efter FN-tjänstgöring i Gaza gick Lars i sin pappas fotspår och utbildade sig till VVS-ingenjör vid Tekniska Institutet i Stockholm. I Stockholm träffade Lars sin blivande hustru Anna-Greta, hemmahörande i Tallsjö i Västerbotten, som han kom att bilda familj och leva med fram till hennes bortgång. Den närmaste familjen bestod då av sönerna Kenneth och Magnus samt dottern Erika som gick bort efter sjukdom.

Lars har under hela sitt vuxna liv engagerat sig i tekniska lösningar gällande energi och inomhusklimat och startade företaget REGA i Sundsvall tillsammans med kollegan Tord. Lars och Tord arbetade tillsammans med energioptimering och följdes åt även i privatlivet som goda vänner. När REGA såldes till Vattenfall stannade Lars kvar inom koncernen intill pension.

Lars och jag levde tillsammans de senaste 13 åren och kom att bo både i Sundsvall och i Holmsund. Vi fick fina år tillsammans och delade bland annat intresset för korsord, hem och trädgård i huset vid havet i Karlsborg.

Som person var Lars en kombination av praktiker och teoretiker, alltid i färd med att kalibrera en inställning, bygga ett hus eller förbättra en ritning med sin vassa penna.

Hans drivkraft resulterade också i boken ”Antonius pojke” (2007) som hans före detta svärfar Elis Nilsson skrev manus till, var Lars mycket mån om att boken skulle bli färdigställd och publicerad.

Lars lämnar ett stort tomrum, sorg och saknad för många av oss. Han var en omtänksam, kärleksfull och respekterad man - alltid med en hjälpande hand.

Jag är så glad för att jag hann säga det till Lars, att jag inte visste att sådana män som han fanns.

Ruth Garneij