Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En sorgens afton i Kubikensborgs IF – föreningens mångårige ordförande har hastigt gått bort

Det var en sorgens afton i Kubikenborgs IF.
I Nordichallen.
I fotbolls-Medelpad.
Arne Öhman har gått bort.

I vanlig ordning skulle han ha varit där. Sagt något fyndigt, ansvarat för kioskverksamheten och kollat in sitt kära Kuben.

Men det var ingen vanlig måndagskväll i Mittmediacupen.

Det var en sorgens kväll.

För i söndags avled Kubikenborgs IF:s ordförande 72 år gammal. Arne Öhman som i princip har varit allt i klubben utom fotbollsspelare.

– Jag fick veta det i morse, det var inte roligt alls. Arne har funnits med i hela livet, han har alltid funnits där och jag har känt honom enda sedan jag var en liten grabb, säger Kubens tränare Anders Strandlund

Läs också: Fredrik Lindahls krönika: Det gör alltid ont när eldsjälar slocknar

Alldeles innan avsparken hölls ett tal av Medelpad Fotbollförbunds ordförande Lena Wallgren, sedan en tyst minut.

– Jag minns honom en otroligt snäll person som ville väldigt mycket inom fotbollen i stort och i sin förening. Han var sorglös på något sätt, men ändå djup och så ställde han alltid upp, säger hon om den bortgångne hedersledamoten i Medelpads FF.

Tommy Holmgren som hjälper till runt Kubens A-lag fyller i:

– Han dog på sin post, han har varit ordförande i klubben i över 30 år, om jag inte minns fel så pratade han om att han var inne på sitt 34:e. Men han gjorde allt. Allt från att sälja korv till ...

Roger Norrman, sekreterare i Kuben fortsätter:

– Arne har gjort allt utom att sparka fotboll själv. Jag tror det var 1971, då var han ledare för alla Kubens lag från knattarna upp till B-laget och samtliga vann sin serie. Nu känns det lite tomt och chockartat. Arne hade dessutom börjar planera för klubbens 100-årsfirande som vi håller om tre år.

Den festen kommer Arne Öhman följa från ovan.

Precis som sitt Kubens framfart på fotbollsarenorna.

Tigerränderna som för kvällen spelade i sorgband när man tog sig an Sidsjö/Böle. Odiskutabla 5–0 i halvtid blev till slut klara 7–2 vid full tid.

– Vi hade bra fart. Vi sa innan matchen att nu går vi ut och gör det här snyggt. För att hedra Arne liksom som, säger Strandlund.

Och man gjorde det med stil.

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android