Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En stor idrottsman har avlidit – minnesord över Sigvard Lund

Sigvard Lund, Gnarp, har avlidit i en ålder av 97 år.

Alla vi som växte upp under 40 och 50-talet fick uppleva Sigvard Lund, den störste och mest berömda idrottsmannen i regionen Norra Hälsingland. I alla grenar som han deltog och tävlade i var han alltid bland de främsta.

Allt började med GAIS fotbollslag i Åkne. Sigvard var med och bildade IFK Gnarp. Ett skogsskifte på Bymogarna blev förvandlat till en fotbollsplan, en dansbana och en festplats som blev Hoppskogen.

I många år var Sigvard Lund målvakt i IFK Gnarps fotbollslag samt ordinarie målvakt i Hälsinglands Landskapslag.

När isen lagt sig på hösten började bandysäsongen. Sigvard var mycket aktiv även där och en av de bästa spelarna. När snön föll och lade sig över Bersbergets norra sida började backhoppningen. Även här medverkade Sigvard till iordningställande och bygget av hopptornet.

Under en lunch berättade Sigvard att det var besvärligt när det blev mörkt. De hade ju bara en lampa som skulle lysa upp hela backen, och det hände att det gick en propp när man var på väg utför backen. Då fick man landa i kolsvart mörker.

Även i backhoppning blev Sigvard den bäste.

Efter pensionering krönte han sin idrottskarriär med två SM-guld i k-pistskytte.

Vi är många här i Gnarp som saknar den stilfulla och välklädda mannen.

Ola Wahlman