Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En suv är det enda sättet att ta sig fram i Sundsvall vintertid

Likt många andra är vi ett bostadsområde med ett antal tusen hushåll som har problem med snöröjningen.

Sundsvalls kommun, och då mer specifikt service och teknikavdelningen som ansvarar för dessa upphandlingar, de stoppar återigen huvudet i sanden (snön) och vägrar kategoriskt att svara oss invånare. Åtskilliga mejl och kontakter har resulterat i absolut ingen återkoppling alls.

En kommun med 98 325 folkbokförda invånare (2016) borde kunna hantera detta betydligt bättre än i dag. Likt alla som svarar på offentliga upphandlingar vill man gärna vinna och går därför inte in med något som kostar extra. Har kommunen inte talat om mer specifikt hur de vill att snön ska röjas så kan alltså svaranden röja med vad den vill.

För Plus-kunder: Skolbuss krockade mot träd – boende kritiska mot snöröjningen: "Vi är upprörda"

De kommer stora tunga maskiner i områden där knappt en vanlig bil kan vända, och för små maskiner inne i city så det blir som en potatisåker. Snöhögar ligger i veckor, ibland månader, och skymmer sikten för både fotgängare och fordonstrafik.

Ni vill främja hybrid- och elbilar. Men enda sättet på vintern att ta sig fram i denna kommun utan att bli omskakad som en dry martini är att åka en suv.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vidare bygger ni om kommunen för att invånarna ska gå, cykla eller åka kollektivtrafik. Borde ni då inte koncentrera er på att faktiskt röja gång- och cykelbanor utanför stadskärnan? Eller hur tänkte ni nu egentligen? Busshållplatserna är ofta oåtkomliga då det ligger stora snövallar i vägen.

Kanske det är dags att låta yngre förmågor sköta detta upphandlingsarbete då tiderna förändrats.

Köper snart egen maskin

Läs också:

Vinterkaos längs vägarna – åkeriföretagen kritiska till billiga upphandlingar: "Kan inte bli annat än katastrof"

Inkompetens gör att vi tvingas halka runt på gator och vägar

Vi som inte åker bil vill att det skottas på mer än bara vägarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel