Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En till skogsbrand i Ljustorp – räddningstjänsten lyckades släcka

Under torsdagen började det brinna i en bergssluttning på Burberget i Ljustorp. Några timmar senare inkom ett larm om en brand i Mjällå, också det i Ljustorp.

Annons

Det var ungefär fyra timmar efter det första larmet som det inkom ännu ett larm om brand i Ljustorp. Denna gång i Mjällå.

– Vi håller på att undersöka vad det kan vara men om det är en brand är det med all sannolikhet att blixten slagit ner även där, sa Lars Krantz, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad, vid 18-tiden.

Enligt vår reporter på plats är branden bekräftad och tre personer från räddningstjänsten har påbörjat släckningsarbetet.

– Vi vet inte exakt hur stor den är men vi kommer vattenbomba med helikopter under kvällen, säger Tony Åhlund, insatsledare, strax innan klockan 20.

Vid 20.30-tiden bestämdes det att branden inte skulle vattenbombas. – Den var mindre än vad vi trott så fokus kommer ligga på den första branden, säger Tomas Åslund, inre befäl på räddningstjänsten Medelpad.

Under torsdagskvällen kunde räddningstjänsten släcka branden för att sedan flytta resurserna till Burberget.

– Det har varit ett svåråtkomligt område men vi har lyckats släcka av och ärendet är avslutat, säger Lars Krantz, inre befäl på Räddningstjänsten i Medelpad