Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En trafikolycka inträffade på E14 – ena föraren smet

Larmet kom klockan 00.40 natten mot torsdag att två bilar var inblandade i olyckan. Den ena bilen snurrade av vägen och in i en snödriva. Föraren i den andra bilen smet.

Ambulans och räddningstjänst larmades ut till olycksplatsen.

Olyckan inträffade vid Lomtjärn mellan Torpshammar och Viskan. Båda bilarna mötte varandra på E14. Den ena bilen hade kommit över en bit i det andra körfältet. Och när bilarna möts så stöter dem i varandra.

Föraren i den ena bilen klara inte att hålla kvar bilen på vägbanan och den åker ut i en snödriva. Den andra föraren fortsätter.

– Man är skyldig att stanna om man är inblandad i en trafikolycka, säger Jonatan Mekonen, RLC-befäl polisen. Man kan lämna platsen om det föreligger särskilda skäl. Då är det bara att ringa oss, annars rör det sig om en smitning.

Trafikverket uppgav på sin hemsida att olyckan hade stor påverkan för övrig trafik i båda färdriktningarna under räddnings- och bärgningsarbetet. Vägen var öppen för trafik igen vid 02.30-tiden.

Ingen person behövde åka med ambulans till sjukhus efter olyckan. Polisen har letat efter bilen som smitaren körde, dock utan att ha hittat den.

Kartbilden visar ungefärlig plats för olyckan.