Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En uppskattad kollega har somnat in – minnesord över Jan Hagblom

Jan Hagblom, Vreta Kloster, har avlidit i en ålder av 83 år efter en kort tids sjukdom.

Hans närmast anhöriga är hustrun Gabrielle, dottern Angelica och sonen Anders.

Jan föddes och växte upp i Linköping. Efter avslutade studier och fullgjord militärtjänstgöring genomgick Jan Skogsskolan i Bispgården.

Han anställdes vid Skogsbrukets datacentral, SDC, 1964 som programmerare. Efter en kort sejour hos Skogsstyrelsen, där han arbetade med skogstaxering, kom han åter till SDC och nu som kontaktman först i Sundsvall och sedan vid kontoret i Jönköping. 1970 gick flytten till Karlstad, där han som virkeskonsulent var med att starta upp kontoret.

Några år före sin pensionering övergick han till Virkesmätningsföreningen Qbera.

Jan var en av SDCs verkliga trotjänare, som ställde upp i alla sammanhang och bidrog inte minst till att skogsföretagen inom Vänerområdet successivt anslöt sig till SDC:s virkesredovisningssystem.

I boken ”Virkesmätningens historia i Sverige” skrev Jan avsnittet om SDC:s tillkomst och rationalisering av virkesredovisningen.

Han var en problemlösare av rang (kanske inte alla gånger enligt regelverket) och även de tråkigaste möten blev roliga i hans sällskap.

Under sin långa tid vid SDC lärde han känna såväl kunder som medarbetare mycket väl och kunde berätta de mest dråpliga historier av händelser under företagets utveckling.

Jan var en given medelpunkt vid middagar och festligheter och vi minns med glädje hans vackra basröst, då han stämde upp ”I Djupa Källarvalven”.

Vi sörjer en färgstark och god kamrat, som nu lämnat kamratkretsen.

Johan Arborelius, Anders Rixon, Bengt Wikman