Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En vecka i tallen för katten Matilda

Tjugo meter upp i en tall i Trandared i Borås sitter katten Matilda sedan minst en vecka. Nedtagningsförsöken har varit förgäves och nu tyder mycket på att hon kommer att skjutas.

Förra tisdagen upptäckte familjen Olsson att Matilda var försvunnen. En annons i tidningen gav två svar från personer som sett henne i trädet och försök få ner henne, berättar husse Anders Olsson för Borås Tidning på nätet.

Han har varit i kontakt med bland andra kommunen, räddningstjänsten, ett djursjukhus och det kommunala energibolaget, men ingen har kunnat hjälpa. En person med klätterutrustning försökte, men då klättrade Matilda bara högre. Brandkåren har på plats konstaterat att man inte kommer åt med stegbilen.

– Jag hade hoppats att man skulle kunna fälla trädet, men jag fick höra av kommunen att de har någon form av policybeslut att man inte fäller träd för att få ner katter, säger Anders Olsson som börjar förlora hoppet.

– Jag fick numret till någon som kan skjuta Matilda, men jag vill inte vara här om de ska göra det, säger han.