Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engelska skolan till riksfinal i Vi i femman

Engelska skolan har gått till riksfinal i tävlingen Vi i femman efter att ha vunnit mot Vilans skola, Nacka, under måndagskvällen. På torsdag väntar final för Sundsvallsskolan.

Under måndagskvällen hölls en TV-sänd semifinal i tävlingen Vi i femman. Engelska Skolan 5C mötte Vilans skola från Nacka, Stockholm.

Det var inga problem för Eilif Kamel Hargaut och Alva Eliasson under kvällens tävling, utan de kunde vinna en komfortabel seger med 43 - 25. De är därmed klara för finalen som går på torsdag, den 29 mars. Där får de möta elever från antingen Montessorifriskolan i Karlskrona eller Almtunaskolan i Uppsala som gör upp om den sista finalplatsen på tisdagen.

Finalplatsen innebär att en Sundsvallsskola har chans att vinna tävlingen för andra året i rad, då Ankarviks skola vann förra året.