Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engelsmännen som GIF följer

Ånges mittfältare Karl Cunningham fanns på planen mot Örebro SK på tisdagen.
Friska Viljors målvakt Andrew Mills figurerar i kulissen.
Två "norrländska " engelsmän som GIF Sundsvall har under uppsikt.

Intresset för Cunningham är uppenbart.

För drygt en vecka sedan tränade den 22-årige mittfältaren med allsvenska GIF och på tisdagen huserade han på mittfältet i U21 borta mot Örebro.

– Karl är en spännande spelare och det är perfekt att han matchar med vårt U21, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom

Vad det gäller Andre Mills, skolad i Liverpool och Macclesfield Town, är intresset inte lika stort i dagsläget.

Men 21-åringen som har bra säsong hos division III-laget Friska Viljor är givetvis bekant.

– Jag säger som jag alltid brukar säga, vi följer alla intressant spelare i Norrland. Men uppgifterna om att vi har bjudit in honom för att träna med oss stämmer inte, säger Hagblom och fortsätter:

– Vi är helt enkelt inte i en fas med inbjudningar, så enkelt är det.

Undantaget Karl Cunningham från division II-klubben Ånge IF, då.

Tisdagens match slutade med förlust för GIF. 5–0 blev det till hemmalaget på Behrn Arena.

– Vi började bra och var bollförande, men efter Örebros 1–0 i mitten av halvleken så tappar vi allt. Spelarna blir för dåliga på att delta och gör många enkla misstag, säger U21-coachen Mikael Bengtsson.

Vad säger du om Karl Cunningham?

– Det var ingen lätt första match för honom. Han hade lite svårt med tempot, men det är en kille med spännande offensiva kvaliteter. Han har bra grundteknik och är en bra passningsspelare. Sedan kanske man inte kan begära så mycket efter en träning med A-laget.

Bengtsson berömde GIF-målvakten Jonathan Malmberg, som på tisdagen hade sällskap av bland annat Johan Eklund, Robert Hammarstedt och Granit Buzuku från A-truppen.