Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enig nämnd ser ingen möjlighet att förändra rektorernas ansvar i Ånge

Att frånta rektorerna ekonomiskt ansvar och administrativa sysslor, så att mer fokus kan läggas på pedagogiskt ledarskap, är inte genomförbart. Det menar humanistiska nämnden, som vill avslå Vår framtids motion om nämnda förändring.

Det var på vårkanten som Vår framtid lämnade in en motion med förslag om att se över och förändra rektorernas arbetsmiljö. Detta i syfte att minska på den administrativa och ekonomiska bördan så att mer tid kunde läggas på pedagogiskt ledarskap.

Läs också (från 2016): Lyckad jakt på nya rektorer till Ånges grundskolor: "Jag känner mig väldigt tillfreds"

Förslaget är dock inte genomförbart, menar humanistiska nämnden, som med stöd av ett yttrande från förvaltningschefen pekar på att det ekonomiska ansvaret måste ligga kvar på rektorerna så att de kan organisera sin verksamhet.

När det gäller administrationen så konstaterar nämnden att ett utökat stöd gavs under 2016, och att det finns kvar än i dag, varför man anser att Vår framtids motion bör avslås i sin helhet.

Läs också: Jävkonflikt i Ånge har blivit ärende hos förvaltningsrätten