Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eniga på Anhörigcenter vill inte flytta

Förslaget från socialnämnden att flytta Anhörigcenter från Centrumhuset till Äldreboendet i Tallnäs, får inte något som helst stöd från de som utnyttjar dagens lokaler. Idag tisdag ska man hålla protestmöte dit också socialnämndens ordförande särskilt inbjudits.

Anhörigcenter kallas också Träffpunkten, och fungerar också som sådan. När ST besökte lokalerna på måndagen var Röda Korsets anhörigstödjare som vanligt där. Kvinnorna var helt överens om att det aldrig kommer att fungera i Tallnäs.

Det har PRO tidigare påtalat i en protestskrivelse till kommunstyrelsen.

Idag kan de anhöriga som har ärende till Apoteket, Vårdcentralen eller till butiker och annan service i centrum slinka in på Träffpunkten. Många äldre har rullator och bor i plusboendet längs Köpmangatan och Skogsvägen. De kommer aldrig att ta sig till Tallnäs.

Det var den grupp från Röda Korset som sysslar med stödjande verksamhet eniga om.

Det är det tokigast förslag som vi någonsin hört. Då kan man lika väl lägga ner verksamheten som att flytta den till Tallnäs

PRO-protest

I PRO:s skrivelse är man lika övertygat om det fatala i en sådan flytt.

Om detta blir av måste vi kraftfullt protestera eftersom det enligt vår uppfattning kommer att innebära att verksamheten upphör, skriver PRO:s samrådsgrupp till kommunstyrelsen.

å Träffpunkten bedrivs en omfattande ideell verksamhet, där många föreningar är verksamma. Den ideella verksamheten har sådan uppfattning att den besparar kommunen kostnader på upp till ca 300 000 kronor per år. Om den flyttas till Tallnäs kommer många av våra medlemmar att ha stora svårigheter att medverka. Därför är det viktigt att kommunen ser till att verksamheten blir kvar i Centrumhuset, säger pensionärsföreningen i skrivelsen.