Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enkel seger för Frölunda

Efter två raka förluster är Frölunda ett vinnarlag igen.
6–1 mot Modo i Scandinavium var en seger med mersmak.

Efter en något trevande inledning av matchen fick Frölunda snart grepp om spelet och pressade tillbaka Modo i deras egen zon.

Frölunda spelade med fart och fläkt och tvingade Modo att ta många utvisningar för hakningar och fasthållningar.

– Vi släppte visserligen in något mål i spel fyra mot fem, men vi störde i spelrytmen, sade Modos tränare Harri Rindell.

– Jag tycker att vi är med bra i matchen i den första perioden, men sedan tar Frölunda över och är ett mycket bättre lag, sade Rindell.

I början av matchen fick Frölunda chansen att spela fem mot tre i nästan tre minuter. Det behövdes dock bara 34 sekunder för att man skulle utöka ledningen till 3–0.

– Efter det målet kändes det mycket svårt att komma tillbaka i matchen, sade Rindell.

Frölunda fortsatte att trycka tillbaka Modo och 4–0 kom efter drygt fem minuters spel i mittperioden. Det var 19-årige Nicklas Lasu som fick göra sitt första mål i elitserien, framspelad av Mikael Johansson.

– Kul att han fick göra ett mål. Det kändes som han gjorde ett jättejobb i matchen, även om han bara fick drygt åtta minuters speltid, sade Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Efter sitt fjärde mål slappnade Frölunda av och gav Modo chansen att komma in i matchen. En chans som gästerna tog och reducerade till 1–4. Frölunda behövde dock bara 20 sekunder för att återta sin fyramålsledning.

– Det var tur att det målet kom så snabbt. Det målet kändes som matchavgörande, sade Dahlén.

Modo är inne i en mycket tuff period just nu laget har bara vunnit två av de tio senaste matcherna, och förlusten mot Frölunda var den tredje på raken. -Det är dock så tätt i tabellen att några segrar kan göra så att vi tar en slutspelsplats, sade Rindell.

Vinsten gör att Frölunda kan börja titta uppåt i tabellen igen, och jaga tätlagen. Upp till andraplats är det bara två poäng.

– Det är var en intensiv och bra matchen. Den här intensiteten ska vi försöka ta med oss framöver, sade Oscar Hedman som blev vald till matchens bästa spelare.