Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enkelriktat, trottoarer och övergångsställen – inget verkar hindra taxichaufförerna

Visst är det bra med en service som taxiföretag erbjuder, många skulle inte ta sig någonstans utan taxis verksamhet.

Men allt för ofta ser vi tyvärr taxibilar som kör mot enkelriktat, genar över trottoarer, gångbanor och bevakade som obevakade övergångsställen.

Jag har påpekat detta till någon chaufför som stod mitt på ett övergångsställe men fick höra att det var hans jobb och att han hade rätt till att plocka upp kunder där. Jag som var gående kunde ju gå runt bilen, så varför klagade jag?

Hur länge dröjer det innan någon blir allvarligt skadad då man inte alltid hinner se dessa taxis på trottoarer eller gångbanorna? Skärpning! Det vore trevligt om ansvariga för de olika verksamheterna kunde besvara detta. De kan då också besvara om de har utryckningstillstånd i bostadsområden där det är 30 kilometer i timmen och de ofta kommer i långt över 50. Nog för att man vill köra nära kunden men vad hände med att kliva ur bilen som de gjorde förr och hjälpa kunden in i bilen?

Taxi var god kör fritt

Läs också:

Låt taxi ta över färdtjänst – vi är trötta på att vänta och bli bemötta av arrogant personal

Taxibilarnas vansinnesfärder mellan Sundsvall och Midlanda måste stoppas

Föräldrar skjutsar kors och tvärs över hela kommunen – detta kan knappast vara miljövänligt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel