Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ensam ettåring hittades i kissblöja av polisen

Ensam i en nerkissad blöja kröp ett ettårigt barn runt i en fastighet i Bergsåker.
Barnet påträffades i samband med en husrannsakan polisen gjorde i onsdags.

Alldeles ensam i bostaden, förutom en illa medtagen hund, kröp det ettåriga barnet runt i en nerkissad blöja. Det var i samband med den husrannsakan som polisen gjorde i onsdags som barnet påträffades.

Det började i onsdags eftermiddag när polisen grep tre personer misstänkta för stöld hos Skandiamäklarna. När polisen stannade den bil personerna färdades påträffade man ett antal stulna datorer i bilen.

Efter förhör med de tre personerna, två män och en kvinna, tog åklagaren beslut om husrannsakan mot en bostad samtidigt som den äldre mannen och kvinnan släpptes.

När husrannsakan utfördes hittade polisen barnet som hade lämnats helt ensam tillsammans med en svårt medtagen hund.

Polisen är mycket upprörd av att den kvinna som är mamman till barnet inte berättade för polisen att det fanns ett ensamt barn i lägenheten.

– Hon sa inte ett ord om att det fanns ett barn i bostaden, säger Henrik Blusi vid närpolisen i Sundsvall.

Kvinnan är också ägare till den hund man fann i lägenheten. Hunden avlivades direkt efter att den undersökts då dens skador bedömdes vara för svåra.

Än så länge finns det inga uppgifter om hur det är med barnet.

De iblandade personerna är kända av polisen sen tidigare.