Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Envis bakterie stoppar Calle Halfvarsson

Säsongspremiären i Bruksvallarna är bara en vecka bort.
Men en bihåleinflammation riskerar att stoppa Calle Halfvarsson från den tävlingen.
– Kan jag inte åka i Bruksvallarna, känns det tight att kunna köra även i världscuppremiären, säger han.

Redan i förra veckan kunde Sporten berätta om Calle Halfvarssons envisa förkylning och att han då inlett en penicillinkur för att få bukt med bihåleproblemen.

Men trots att kuren nu är avslutad så är han inte frisk.

– Penicillinkuren hjälpte ingenting, nu gör jag sköljningar med saltlösning och cortison nässpray, för att försöka bli kvitt problemen. Jag kan ju träna en del, men inte så som jag vill.

I onsdags inledde landslaget ett drygt veckolångt träningsläger på Idre fjäll och nästa veckoslut är det säsongspremiär i Bruksvallarna.

Halfvarsson är kvar hemma i Falun, men planen är att han ska ansluta till övriga truppen i Idre så fort han känner sig bättre.

– Visst är det tråkigt att missa även det här lägret, jag var ju heller inte med i Val Senales, men som läget är nu så är det bättre att jag tränar för mig själv.

Trots en snart fyra veckor lång förkylning så hoppas Halfvarsson komma till start i Bruksvallarna, även om han redan skippat tanken på att tävla alla tre dagarna.

– Antingen så blir det ett eller två lopp i Bruksvallarna, men ska jag komma till start där så måste jag ha några hårda pass i kroppen innan dess.

Världscuppremiären i Finland avgörs sista helgen i november och även den är i farozonen.

– Kan jag inte åka i Bruksvallarna, känns det tight att kunna köra även i världscuppremiären, säger Halfvarsson.

Läs även: Så ska den norska dominansen stoppas

Läs även: Skidstjärnornas största tabbar