Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EODM är tillbaka på scenen i Paris

Mindre än en månad efter att terrorister slog till mot deras konsert på Le Bataclan den 13 november återvände Eagles of Death Metal till Paris.
I kväll intog de scenen tillsammans med U2.

"De blev bestulna på sin scen för tre veckor sedan, nu vill vi erbjuda dem vår", sade Bono innan han kramade om EODM-sångaren Jesse Hughes.

Det hade ryktats om att bandet skulle gästa U2 redan under söndagens konsert på samma plats, vilket sedan dementerades på söndagseftermiddagen. I stället dök då Patti Smith upp på scenen och stämde in i U2:s "Gloria" och sjöng sedan "People have the power" tillsammans med Bono och bandet.

Även på måndagskvällen fick publiken chans att sjunga med i "People have the power", då tillsammans med U2 och EODM.

I Eagles of Death Metals första intervju efter händelsen den 13 november sade de att de vill tillbaka till Paris.

– Jag kan knappt vänta tills jag får återvända till Paris. Jag kan knappt vänta tills jag får spela där igen, jag vill tillbaka, sade bandets sångare Jesse Hughes till Vice och fortsatte:

– Jag vill vara det första bandet att spela på Le Bataclan igen när det öppnar. Jag var där när det tystnade för en stund. Våra vänner gick dit för att se rock'n roll och dog. Jag vill återvända och leva.

Läs även:

Fansen stöttar Eagles of Death Metal

Backyard Babies ställde in i Paris