Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eon:s chockprishöjning

Detta har definitivt inte uppmärksammats i media. Bolaget självt vill ju helst mörka dessa extrema höjningar. Vid kontakt med dem, höll de ju med om att prishöjningen på det fasta abonnemanget höjts kraftigt, men påpekade samtidigt att de hade sänkt förbrukningsavgiften KW priset.

Vid en säkringstariff på 16 ampere har priset höjts med 35 procent, från 3 672 till 4 965 kronor per år. Förbrukningsavgiften har sänkts med futtiga 1,7 öre per kilowattimme till 15,45 öre. Eftersom de har monopol på ledningsnätet, går det ju tyvärr inte att byta leverantör. Nu får vi konsumenter som inte har något val, vara med och betala för deras dåliga affärer.

Eon har ju vad som framkommit i media investerat 8,5 miljarder kronor i Oskarshamns kärnkraftverk. Där de nu har beslutat sig för att lägga ner. Totalt bortkastade pengar som vi konsumenter nu får betala för. Ett vansinnigt penningslöseri. Dessutom har de börjat skicka ut sina fakturor varje månad, i stället för varannan månad som det var tidigare. Är det vad man kallar psykologi? Som jämförelse betalar kunder som är anslutna till Sundsvalls Elnät på ett 16A abonnemang 2 555 kronor per år i fast avgift, och 12 öre per kilowattimme på det rörliga elpriset. Det är nästan hälften av vad det kostar gentemot att vara kund hos Eon, när det gäller den fasta avgiften.

Hur kan vi agera när nu Energimarknadsmyndigheten som skall bevaka konsumenternas intressen inte verkar bry sig?

Uppgiven Njurundabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel