Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Epok i graven – Dingersjö blir sig aldrig likt

Tomt i lokalerna och de sista dropparna levererade från de stängda tapparna.
Efter mer än 60 år är bensinmacken i Dingersjö nu stängd. En epok har gått i graven och Njurundabornas vanor har ruckats.
– Det blir tomt på något sätt, var det allmänna omdömet bland de sista kunderna på onsdagskvällen.

Annons

Det var i oktober som ST kunde berätta att Statoils båda mackar i Njurunda skulle stängas före nyår.

Först att plocka ned skylten var macken i Bredsand och ett par veckor senare var turen kommen till Dingersjö, nära Klockarberget och Njurundabommen.

De sista kunderna försökte fynda bland fåtaliga varor som fanns kvar i butiken sent på onsdagskvällen.

Samtidigt som det blev en stunds nostalgiskt småprat.

– Förståeligt och många kunder har uttryckt att de känt sig lite ledsna, säger Mats Gröning, som i många år jobbat på den kombinerade macken och butiken i Dingersjö.

Bensin har sålts på samma plats sedan några år in på 1950-talet.

Mitt emot det ännu äldre värdshuset har macken haft en strategisk plats på en plats som i århundraden varit en slags knutpunkt och samlingsplats i Njurunda.

– Men nu blir det de andra mackarna som tar över en del av marknaden, samtidigt som vi hoppas att den nya anläggningen i Stockvik ska bli till belåtenhet, fortsätter Gröning, som kommer att fortsätt jobba åt bolaget, men på en annan anläggning i kommunen.

Vad som händer med de numera före detta mackarna och marken i Njurunda är i skrivande stund oklart. Byggnaden i Bredsand är i gott skick och står kvar, medan den i Dingersjö ska rivas och marken senare saneras.

Se också: Nya Statoil startar byggboom längs E4 – här är planerna

Läs även: Statoils satsning: "Vi kommer att fylla upp ett viktigt hål"