Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Er lek skrämmer livet ur min hund – gör något vettigt med pengarna i stället

Nu börjar jag ledsna på riktigt! Det är nu två helger i rad som några dårar dragit iväg smällare och raketer strax efter midnatt på gatorna vid Södermalms skola. Vad har hänt med förståndet? Ni vet tydligen inte om att det finns ordningar och lagar att följa? Inga raketer eller smällare är godkända att användas inom tätbebyggt område, och Södermalm hör till dessa. Har ni sökt tillstånd hos polisen för att göra detta? Läs på i lagen vad som gäller innan ni utsätter min hund, och även andras djur för detta, är ni snälla!

 ■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag har nu en livrädd liten hund här hemma. Jag tränar henne under hela december för att vi ska vara redo inför eländet som drar igång på nyårsafton. Ni kan aldrig ha sett en skotträdd hund någon gång. Hon springer runt hysteriskt, piper och gnäller och söker skydd hos den hon litar på mest i hela världen (mig), och jag kan inte göra någonting när vi inte är beredda. Stressen hon utsätt för är extrem, och det är fruktansvärt att se.

Men till er djurplågare som är villiga att bokstavligt skjuta bort era pengar – tänk er för en extra gång, och tänk på någon annan än er själva! Har ni så mycket pengar att ni måste skjuta upp dem i rök. Skänk dem till Musikhjälpen eller kom hem till mig och ge mig dem så ska jag tillaga en riktigt fantastisk trerätters middag för era pengar i stället! Jag lovar att ni får ut något mycket bättre för pengarna än några få minuters fyrverkerier. Men fram till att ni ger er till känna, så finns det bara ett par ord som verkligen beskriver er – fullkomliga, hänsynslösa, egoistiska idioter!

Pernilla på Södermalm

Läs också:

Det är väl på nyårsafton fyrverkeriförbudet ska gälla – tänk på djuren

Den som inför ett raketförbud får min röst

Problemet är inte fyrverkerierna – det är att förövarna inte stoppas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel