Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik från Sundsvall i Kanal 5:s succéprogram – tävlar i världens tuffaste hinderbana

Sundsvallskillen Erik Risberg är med i Ninja Warrior – och i kväll sänds programmet i Kanal 5.
– Det var jätteroligt och oväntat tufft, det är så många duktiga deltagare. Man tror att man kommer dit väl förberedd men nivån på motståndet är riktigt hög, säger han.

Annons

Läs också: De tävlar i Ninja Warrior – här är alla deltagare från länet

I tv-serien Ninja Warrior Sverige tävlar vältränade svenskar mot varandra i världens svåraste hinderbana.

På torsdagskvällen är det dags för 50 deltagare från region Umeå att göra upp i ett kval, och de 15 bästa går vidare till nästa veckas program.

En av de tävlande är Erik Risberg från Sundsvall.

Är du nöjd med din insats?

– Det får du se i programmet, säger Erik Risberg och skrattar.

Han har inte varit med i några liknande sammanhang tidigare.

– Jag har aldrig tagit mig mod och sökt in för man tänker att man inte skulle platsa. Så här i efterhand var det helt rätt val. Det var svinroligt, en bra upplevelse.

Vad kan man förvänta sig av kvällens program?

– Man får helt enkelt se om den här Erik Risberg håller måttet på den här hinderbanan, och om man borde väga 90 kilo eller inte...

Erik är uppväxt i Sundsvall men bor numera i Solna och pluggar på KTH. Tidigare Sundsvallsbon Hanna Ooi-Friberg deltar också i programmet, som spelades in i höstas på Karlbergs slott i Stockholm.