Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Granat om att starta – på nygammal position: "Som mest hemma där"

Giffarna stod för en överraskning i startelvan. Erik Granat fick både starta och spela på nygammal position. "Det är där jag känner mig som mest hemma", säger han.

Tre gånger i år har Erik Granat fått starta för GIF Sundsvalls räkning i Allsvenskan. Men tidigare har det varit på yttermittfältsposition. Under derbyt mot Östersund fick 20-åringen inte bara kliva in, utan även starta, men som central mittfältare.

– Det kändes lite både och. Det var inte den lättaste matchen att starta, säger han.

Giffarnas tränare Roger Franzén och Joel Cedergren har tidigare uttryckt att de ser en positiv utveckling och en framtid i 20-åringen. Tränarduon valde att ge förtroende åt den unga mittfältaren under derbyt mot Östersund.

– Erik är en väldigt duktig fotbollsspelare, och kommer att bli jättebra över tid. Anledningen specifikt i den här matchen är att han är en väldigt bra försvarsspelare, och duktig på att skydda ytor som Östersund gärna anfaller i. Sedan är han en duktig djupledsspelare som vi trodde att vi skulle ha nytta av båda de kompetenserna han har, säger Joel Cedergren.

Läs mer: Fakta och betyg: Flera får underkänt i GIF Sundsvall

Erik Granat har visat upp färdigheter under sina inhopp under säsongen och har imponerat på tränarduon. I bortamötet med Djurgården för drygt två veckor sedan fick Erik Granat kliva in på banan i den 83:e minuten och kunde på tilläggstid utöka GIF Sundsvalls 0–2 till 0–3.

Men Erik Granat själv känner sig mest bekväm som central mittfältare men har under året fått tagit plats på ytterkanten.

– Det har varit stor konkurrens på innermittfältet. Men nu senast har Smajl fått gå in och i dag var det min tur, säger Erik Granat.

Läs mer: GIF Sundsvall överkört i derbyt – Östersund tog revansch

Men Giffarna blev tillbakatryckta under matchen och spelade defensivt.

– Det var säsongens sämsta match och det var inte så lätt att komma in då, säger han och fortsätter:

– Jag kände att jag behövde lite speltid så det tog ett tag innan jag kom in i matchen. Jag gick in för att springa mycket och offensivt hade vi i princip ingenting. Så med tanke på förutsättningarna tyckte jag ändå att jag gjorde det okej, säger Erik Granat.