Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Lövgren (S): "En rimlig konstruktion"


Jag tar emot förslaget med glädje. En rimlig konstruktion inför ett Sverige där vi kan nå en bättre balans i maktutövningen.
Det är den första kommentaren från Erik Lövgren (S), landstingsstyrelsens ordförande i Västernorrland.

Indelningskommitténs förslag till ny regionindelning för Sverige som han fick presenterat officiellt strax efter lunch var ingen skräll.

Det blir de fyra nordligaste länen - Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland-Härjedalen - som slås hop.

– Bra för västernorrlänningarna, bra för Norrland och bra för Sverige. Vi får möjligheter att vara med och spela på mer lika villkor som de boende i större regionerna, detta jämnar ut maktbalanserna i landet och är väldigt viktigt för demokratin, fortsätter Erik Lövgren (S) i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är dessutom inte enbart viktigt för demokratin, det kommer också ge oss större möjligheter att samordna och utveckla vård, utbildning och bygga attraktiva arbetsmarknadsregioner som står sig starka i konkurrens

Bakom samma pressmeddelande står Maria Stenberg (S), landstingsstyrelsens ordförande i Norrbotten, och Peter Olofsson (S), landstingsstyrelsens ordförande i Västerbotten.

Noterbart är att regionstyrelsens ordförande Ann-Marie Johansson (S) i Jämtland-Härjedalen inte har skrivit under.

Läs också: Eva Sonidsson (S): "Nu kan vi lägga frågetecknen bakom oss"

Läs också: Glenn Nordlund (S): "Jättebra, men mycket jobb återstår"

Läs också: Hans Hedlund (C): "Nu blir vi en spelare att räkna med"

■■ För mer nyheter från Ångermanland varje dag – följ Allehanda.se på Facebook.