Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Lövgren (S): "Man kan inte peka ut syndabockar"

Landstingsstyrelsens vice ordförande Erik Lövgren (S) tycker det är fel att peka ut landstingsdirektör Anders L Johansson som syndabock för Landstinget Västernorrlands svåra ekonomiska läge.
Samtidigt meddelar han att det blir Inger Bergström som tillfälligt tar över i väntan på rekrytering av en ny landstingsdirektör.

– Min bedömning är att Anders L Johansson har gjort ett bra jobb, säger Erik Lövgren.

Vilket ansvar har han för landstingets dåliga ekonomiska resultat?

– Det är väl ett gemensamt ansvar för politiken och organisationen över huvud taget. Jag tycker inte att man kan peka ut syndabockar utan det handlar om ett ansvar som sträcker sig 20 år tillbaka i tiden. Sjukhusen har inte hållit sin budget de senaste 15 åren, säger Erik Lövgren.

Lövgren tycker inte heller man kan säga att det är ett extra känsligt läge som Anders L Johansson lämnar landstingets supertanker.

– Det spelar ingen roll vid vilken tidpunkt som någon väljer att göra något så är tidpunkten ändå nästan alltid olycklig. Det ligger samtidigt i mitt knä att hantera frågan och jag har valt att hantera den så här, säger Lövgren.

Läs också Marcus Bohlins ledare: Vad har Anders L Johansson egentligen uppnått?