Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Thunefors lämnar Centerpartiet – blir politisk vilde

Centerpartiets Erik Thunefors i Ånge lämnar nu sin plats till förfogande och blir politisk vilde.

Annons

– Det har varit ett ganska stort tryck på mig att lämna och då är det väl kanske bäst att göra det. Jag har kunnat sitta kvar och vänta på att bli utesluten, men det gör ju ingen glad. Då var det bättre att frivilligt lämna partiet, säger Thunefors.

Läs mer om när han lämnade ordförandeposten

Och vem som efterträder honom

Han är tydlig med att han inte kommer att släppa sina uppdrag inom politiken.

– Nu törs jag säga vad jag vill utan att det skadar partiet. Det är mycket möjligt att någon blir irriterad när jag inte lämnar helt, men jag är intresserad av politik och det här ger mig möjlighet att jobba politiskt.

Sneglar du på något annat parti att ansluta till?

– Jag har haft fullt upp med det här nu så jag har inte tänkt mer på det, men om något år kanske jag måste bestämma mig för något parti. Man får väl se vad som växer fram.

I maj väntar fullmäktige och då kommer Erik sitta med som politisk vilde.

– Då får vi se hur det funkar, men jag tror det kommer gå bra. Jag jobbar ju på samma vis som tidigare med mina frågor om landsbygd, lantbruk och rättvisa villkor i åkeribranschen, säger Erik Thunefors.