Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ersättning till Arlas mjölkbönder har försvunnit i vidlyftiga representationsevent

Annons

Beträffande Arla-ledningens vidlyftiga representation: Uppdrag Granskning visade i onsdags återigen hur företagsledningar försnillar pengar och i detta fall ägarnas pengar.

På Arlas EKO Mellanmjölk står “Det är vi Arlabönder som äger Arla. Därför kan vi garantera dig att våra produkter är gjorda med omtanke om våra kor, naturen och dig. Allt Arla tjänar går till oss bönder.”

Är det någon av ägarna som varit med och godkänt denna text? Är någon av ägarna (alltså aktiva mjölkbönder) representerade i företagsledningen. Hur många sköna kronor av den minskade ersättningen till Arlas mjölkbönder har försvunnit i vidlyftiga representationsevent och privata inköp på företagskortet av bland annat kläder och sprit.

Även om nu vd:n meddelade att man, sedan UG börjat rota i detta svindleri, har sett till att de som handlat privat på företagskortet betalat detta till företaget, liksom att vd:n nu betalat för sin frus resa till Paris, så har man troligen inte vaskat fram alla oegentligheter som drabbat bönderna genom minskad ersättning per liter mjölk.

Hoppas mjölkbönderna kräver och får ersättning retroaktivt för den prisreduktion de fått vidkännas. Det är ytterst tragiskt att många tvingats avveckla sin verksamhet kanske till följd av företagsledningens underlåtenhet att granska kostnaderna och ändamålet med utsvävningarna.

Vad vore livet utan mjölk

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel