Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ersättningen höjs för Norrmejeriers leverantörer: "Efterlängtat besked till ägarna"

Norrmejerier kommer från och med den första januari 2018 att höja ersättningen med 20 öre per kg invägd mjölk. Den nya höjningen kommer att gälla samtliga leverantörer, såväl ekologiska som konventionella.
– Det här är ett efterlängtat besked till ägarna och det känns bra att kunna berätta det så här före jul, säger Ulla Bergström, ordförande för Norrmejerier i ett pressmeddelande.

Norrmejerier har sedan den första januari 2017 höjt ersättningen med totalt 80 öre. På grund av Norrmejeriers starka hemmamarknad i Norrland har de påverkats långsammare av hur världsmarknaden svängt de senaste åren.

– Tack vare lojala norrländska konsumenter har vi historiskt och under hela krisen kunnat hålla en jämförbart hög ersättning. Men när det vänder uppåt kraftigt på världsmarknaden, då tar det något längre tid att hänga med. Nu hoppas jag på en fortsatt stabil och hög prisbild. Det behöver vi för att långsiktigt trygga mjölkproduktionen i Norrland, säger Ulla Bergström i ett pressmeddelande.

Nu siktar Ulla Bergström på framtiden.

– Vi hoppas att ett högre avräkningspris på sikt kan leda till att fler mjölkbönder vågar satsa på framtiden. Mjölken behövs som ett hållbart livsmedel i Norrland, nu och i framtiden, säger Ulla Bergström.