Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Essvik blev vinnare i nystarten

Förra säsongen drabbades Essvik av spelarbrist och åkte ur fotbollsfyran.
Nu har laget startat om i femman – och premiären slutade med succé.
– Vi siktar på att vara med i toppen, säger målskytten Christian Isaksson.

Fjolåret var tungt för Essviks AIF. Inför bortamatchen mot Östavall i augusti hade man svårt att få ihop lag och var nära att tvingas lämna walk over och därmed uteslutas ur serien.

I sista sekund lyckades man lösa situationen och spela färdigt säsongen som slutade med degradering. Nu har laget startat om i femman och premiären mot Alnö IF 2 slutade med en 3–0-seger.

– Skönt med tre poäng, men spelet var sådär, säger tränaren Fredrik Martinsson som plussade för dubble framspelaren Jesper Hellström och Christian Isaksson.

Fredrik Martinsson har varit verksam i Essvik i många år både som spelare och ledare, men har den här säsongen tagit över A-laget.

– Vi har spelat bra på försäsongen och inte förlorat någon 90-minutersmatch. Vi vill vara med och fightas om uppflyttning, säger han.

Skillnaden mot förra säsongen är stor.

– Då var det tungt med lite folk och det blev lite dålig stämning. Nu har vi gjort en nystart och stämningen i laget är kanon, säger Martinsson.

Det syntes i premiären då Essvik vann klart. Målen prickades in av Simon Brynielsson, Christian Isaksson och Philip Hagblom. Isaksson har varit med i Essvik från sexan, upp till fyran och nu i division V. Målsättningen med den här säsongen är hög.

– Vi har bättre stämning i laget i år och vi siktar på att vara med i toppen och vinna, helt klart, säger han.

Se resultat och målskyttar från övriga matcher här.