Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ester från Kramfors berättar om tiden i sexsekten: "Jag horade för Jesus"

Ester från Kramfors lockades av det kärleksfulla budskapet och gick med i sexsekten Guds barn. Efter 17 år i den slutna kristna rörelsen lyckades hon till slut fly – och bygga upp ett nytt liv.
I radioprogrammet Verkligheten i P3 berättar hon om hur hon prostituerade sig i Guds namn och fick åtta barn med sex olika män.

Annons

Det är en omtumlande historia som tar sin början i Kramfors i slutet på 1970-talet när en av Guds barns rekryterare kommer till Kramfors. I radioprogrammet Verkligheten berättar Ester, det namn hon tog när hon gick med i sekten, om hur hon och hennes kompisar lockades av det kärleksfulla budskapet.

– Alla mina kompisar tyckte om det han pratade om och Guds barns lära.

Hela kompisgänget, totalt åtta personer från Kramfors, gick med i Guds barn. En gång i månaden kom de viktiga Mo-breven, basen i sektens tro.

– Även det sexuella togs upp. Allt skulle man dela, även sin man. Jag minns att jag tyckte att det var väldigt jobbigt, men när jag tog upp det fick jag till svar att jag var påverkad av djävulen, berättar Ester i programmet.

Totalt födde hon åtta barn med sex olika män. Ester skickades så småningom till Asien för att missionera. I sekten gick det under namnet "att fiska för Jesus".

– Sektledaren ville att vi skulle använda kvinnans kropp till att få in pengar och män. Mannen skulle helst frälsas innan den sexuella akten. Efteråt var man dessutom tvingad att skriva en rapport på allt, förklarar Ester i radiointervjun.

Efter några månader i Asien blev hon gravid igen och trots att hon var i sjätte månaden tvingas hon ut på gatan.

– Det var så hemskt. Till och med när jag var gravid blev jag tvingad att gå ut och "hora för Jesus" och dra in pengar, berättar Ester för Verkligheten i P3.

Till slut misstänkte Esters mamma i Kramfors att allt inte står rätt till. Hon ordnade ett möte med en avhopparfamilj. Det ledde så småningom till att Ester lämnar Guds barn.

– Det var väldigt omskakande. Hela ens tillvaro sattes i gungning. Allt man trott på visade sig vara en lögn, förklarar Esters dotter i Verkligheten.

Relationen mellan mor och dotter är dock bra i dag.

– Vi umgås, lagar mat och ser på film tillsammans. Nu har vi gått vidare i livet, säger Ester.