Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ett antal unika attraktioner ska utgöra basen"

Hans-Erik Beck (M) tar omtag på sin motion gällande hur avkastningen från det av kommunen delägda bolaget Ångefallen kraft AB används.

Hans-Erik Beck (M) tar omtag på sin motion gällande hur han vill att avkastningen från det av kommunen delägda bolaget Ångefallen kraft AB ska användas.

Förslaget han framför är i stort sett detsamma som senast det begav sig. Det vill säga att avkastningen från Ångefallen kraft inte ska läggas in i driftbudgeten, utan i stället öronmärks till prioriterade satsningar.

I det här fallet i form av viktiga besöksmål.

– Jag vill att politiken definierar ett antal unika attraktioner som ska utgöra basen för vad som kan anses vara unika och av yttersta vikt för våra invånare och för turistnäringen, skriver Hans-Erik Beck.

Läs också: Fortsätter slåss för en framtidsfond (2015)

Den första delen i hans motion kan man dock säga redan är genomförd.

Detta i samband med att budgeten klubbades för 2016 då pengarna från Ångefallen kraft för första gången på många år inte togs med i budgeten.

Däremot så har man inte lyft ut pengarna av den anledning som Ångemoderaten under flera års tid har förespråkat.

– Det här gör vi bara för att varje år slippa sitta och diskutera vilken summa det kan handla om, förklarade kommunalråd Sten-Ove Danielsson (S) i en intervju med ST inför det beslutet.

Den nya motionen överlämnades vid kommunfullmäktige i februari och har ännu inte börjat beredas.