Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett derby med två ansikten

De har följts åt poängmässigt i inledningen.
Efter att damtvåans första Medelpads-derby var färdigspelat fanns det ingen anledning att ändra på den saken.

Nykomlingen Stöde hade precis som mer etablerade Timrå tagit full pott på säsongens två första matcher.

När de möttes på Stöde IP under måndagskvällen var det hemmalaget som inledde bäst och kunde gå till halvtidsvila med en 2–0-ledning.

Timråtränaren Kent Gustafsson var fast besluten att ändra på den saken i matchens andra akt.

– Vi tog upp några grejer i paus. Dels att vi måste vinna andrabollarna, sen att vi måste spela snabbare när vi ställer om till anfall. Vi gjorde dessutom några byten och får in ny energi i laget, säger Gustafsson.

En energi som visade sig vara vägvinnande. Halvvägs in i andra halvlek sätter Lina Olsson dit reduceringsmålet. Drygt tio minuter senare räddar hon en poäng till sitt Timrå när hon gör 2–2.

– Skulle vi falla in i deras spel skulle det aldrig ha gått. Vilja är väl det som gjorde, säger tvåmålsskytten angående upphämtningen.

En upphämtning som alltså leder till delad pott. Ett rättvist resultat, enligt hemmatränaren Anette Bergman.

– Det är det, med tanke på hur det blev. Vi har mycket i första, de i andra. De spelar ganska offensivt och till slut får vi för svårt med deras tre forwards. De har en tjej (Maria Vestberg) som spelar en fri roll i mitten som vi hade svårt att få tag på, säger Bergman.

Kent Gustafsson i Timrålägret kan inte annat än att hålla med om att utgången av matchen var på sin plats.

– Jag tycker att vi var närmast segern, de har inte så mycket i andra. Men vi får vara nöjda med en poäng så som det vart.

I och med att Anna Edin gjorde mål för sitt Stöde innebär det nu att hon och hennes anfallskollega Clara Högbom tillsammans har gjort nio på tre matcher.

Radarparet får stora lovord från deras tränare.

– De är såklart ett jäkligt vasst anfallspar, ett av division II:s bästa, helt klart. De är otroliga vinnarskallar, det syns inte minst i dag då där är jättebesvikna över att de inte vann, säger Bergman.

Vad är deras styrka som duo?

– De kompletterar varandra bra, gör den ena mål så är det den andra som spelar fram och tvärtom. Dels är de fysiskt starka och kan spela som targetforward och båda är farliga i djupled.

Anna Edin förklarar själv varför de hittar varandra så bra.

– Vi läser varandra väldigt bra. Vi har spelat med varandra i Torpshammar först i två år, så det är väl fyra-fem år totalt i lag, säger Edin som stått för tre av anfallarnas målskörd.

Det återstår att se hur stor den skörden kommer att vara när säsongen ska summeras.

Läs även: TV: Poängmakarna efter derbyt.