Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett fall framåt för SDFF

Sjunde matchen – och sjunde startelvan för året, men SDFF började starkt mot Hammarby.
– Jag är stolt över vad vi gör i dag, särskilt i första halvlek då vi spelade riktigt bra, säger lagkapten Linda Sjödin.

Sundsvalls DFF vann mot Östers IF i premiären, men sedan dess har laget fått jaga sin andra seger. Truppen är tunn, skadorna är många. I backlinjen saknas tre av fyra ordinarie backar. Hittills har laget inte kunna ställa upp med samma startelva två matcher i rad.

Jag har aldrig varit med om något liknande, men med tanke på alla skador så gör vi det bra. Det här var nog vår bästa match hittills i år, säger Linda Sjödin.

SDFF började starkt och tog initiativet. Emma Svärd hade bra fart på fötterna på sin kant och Isabelle Haaranen hade ett par fina bollar på djupet. När Hammarby anföll visade SDFF:s målvakt Josefin Halvarsson pondus i målet.

Men Hammarby åt sig in i matchen. Efter ett missförstånd i backlinjen högg Hammarbys Angelika Johansson som en kobra, men missade. Efter den situationen blev det mer och mer Hammarby.

Vi gör en bra prestation och har ett kompakt försvar och varje spelare går in i varje duell, men vi orkar inte hela vägen, säger SDFF:s tränare Patrik Jonsson.

Hammarby tog ledningen med en halvtimme kvar. Tio minuter senare visade laget varför man leder Elitettan med ett snyggt spelmål.

SDFF-spelarna fick order om hög press och skapade ett par chanser. Isabelle Haaranen hade ett skott över, Emma Svärd hade ett bra långskott och comebackande Emma Jonsson som visade att hon fortfarande har klipp i steget fick en bra chans.

Luften går lite ur oss när de gör 02 känns som det som. Vi försöker, men vi har inte riktigt energin att komma tillbaka, säger Linda Sjödin.

Efter förlusten halkar SDFF ner under strecket.

Vi tar med oss det vi gjorde bra i dag och går vidare in i nästa match. Då ger vi allt igen, säger tränare Jonsson.