Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett growl i toppklass

De hårda, men också melodiska, grabbarna i Örnsköldsviksbandet Meadows End är tillbaka med sitt tredje album "Sojourn". Under 2015 har bandet släppt en låt per månad på sin Youtubekanal, ett fräscht grepp i en musikbransch i förändring.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Att ständigt ge ut material håller intresset uppe bland fansen. Nackdelen är att majoriteten av låtarna, utom bonusspåret "Everlasting", inte känns särskilt exklusiva för dem som vill köpa skivan.

Meadows End påminner mycket om Eternal Tears of Sorrow, Kalmah eller band som de själva utnämner som inspirationskällor – Soilwork och Dark Tranquillity.

Bandets största behållning är den fantastiska sången. Johan Brandbergs krispiga och brutala growl kan mäta sig med världseliten. Produktionen håller också mycket hög standard.

Orkesterarrangemangen är tuffa – men de ständiga pianoslingorna gör mig emellanåt helt vansinnig. I låten "Heathens' embrace" gör en fiol ett instick, det är välkommet på ett album som annars är proppfyllt av likartade pianoslingor. Jag förstår att det är ett sound, men det går att variera sig i lite större utsträckning utan att det låter för spretigt.

Med detta sagt är "Sojourn" ett stadigt album med många bra låtar.

Bäst blir det i fartfyllda "Soulstain" där alla instrument får en stund i rampljuset. Låten börjar diskret med en pianoslinga som sakta byggs upp med bas, trummor, gitarr och stråkar. När versriffet kom i gång stampade jag takten så fort att jag fick muskelkramp. Även gitarriffen i "Amidst the villains" är memorabla.

Artist: Meadows End

Album: "Sojourn"

Genre: Melodisk dödsmetall

Bolag: Eget bolag

Betyg: 3/5

LÄS ÄVEN: Meadows End om nya skivan: "Vi är otroligt nöjda med resultatet"