Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett guld och ett silver för Sundsvalls Atletklubb

Ett guld och ett silver blev resultatet när två tävlade från Sundsvalls Atletklubb var med i SM i styrkelyft.
Anna Edvall, tävlade i veteranklassen och Henrik Dahlin, tävlande i ungdomsklassen, fick med sig varsin medalj hem från tävlingen.

I helgen befann sig två tävlande från Sundsvalls Atletklubb i Örebro. Där arrangerades SM i styrkelyft för ungdomar, juniorer och veteraner.

Anna Edvall tävlade i veteranklassen för första gången.

– Jag var ensam tävlade i den klassen, då min motståndare aldrig dök upp, säger Anna Edvall.

Edvall tävlade i åldersklassen master I och tog som mest 155 kilo i knäböj, 140 kilo i bänkpress och 150 kilo i marklyft, något som resulterade i svenskt rekord. Den sammanlagda vikten blev 445 kilo och innebar en guldmedalj för Anna Edvall.

Även Henrik Dahlin, född 1998 var med och tävlande under helgen. Han tävlade i ungdomsklassen och slutade där på en andraplats.

– Det var hans första tävling. Han har tränat ett år, men bara tre veckor inför SM i utrustning, säger Anna Edvall.

Henrik Dahlin tog 190 kilo i knäböj, men provade även på 210 kilo, vilket han inte lyckades med. I bänkpress tog han först ingångsvikten på 140 kilo och slutade på 145 kilo, efter att ha gjort två försök på 150 kilo. I marklyft klarade han både 190 och 200 kilo. Den sammanlagda vikten för Dahlin blev 535 kilo.